New Worlds Emerge
 - en udstilling om spildesign

25.06 til 04.08 2022 kl. 10-18 alle dage. Billetter sælges i døren eller via Billetlugen

NEW WORLDS EMERGE hylder danske spil og den danske spilbranche. Mange af os har hørt om HITMAN og Subway Surfers, men hvordan bliver spillene egentlig til? For første gang får vi adgang til at opleve arbejdsprocessen på nogle af mest succesrige danske spil og på indblik i processen fra inspiration, research, skitser, tidligt design til færdigt spil.

“Subway Surfers’ popularity is largely due to the incredible efforts of our artists, designers and developers who go above and beyond to ensure our worlds and characters are brimming with life, relatability and story, giving players the most immersive experience possible. We are incredibly proud to be lifting the Danish gaming industry alongside our fellow game studios and developers.” CEO, Mathias Gredal Nørvig, SYBOGAMES

 

Kom med bag kulisserne
De seneste år har en række danske spilstudier sat Danmark og danskproducerede spil på det internationale verdenskort. Spil som for eksempel Subway Surfers, HITMAN, Inside og Deep Rock Galactic, Forgotton Anne er berømte verden over. Det er spil for alle aldersgrupper der bringer mennesker på tværs af kloden sammen i nye former for fællesskaber.
Kom forbi og oplev hvordan Mumbais gader bliver omdannet til en imponerende ramme for HITMAN, og hvordan en dansk spildesigner opdagede, at hendes forældre var i efterretningstjenesten, som så blev til Cosmic Top Secret. Du bliver taget med på en rejse ind i et univers, der ikke tidligere er vist for publikum, og du vil opleve en udstilling, der for første gang er blevet til i tæt dialog med selve spiludviklerne.

Figment2_CreedValley_KeyArt_BedtimeDigitalGames (2).jpg Figment2_CreedValley_KeyArt_BedtimeDigitalGames (2).jpg DRG_TheBoardGame_Wallpaper_Scout_3840x2160_LOGOS.jpg DRG_TheBoardGame_Wallpaper_Scout_3840x2160_LOGOS.jpg

Udstillingen tager dig også med bag kulisserne og ser på, hvad der ligger før det færdige spil. Hvordan skaber man en ny verden man får lyst til at fordybe sig i? Hvordan kombinerer spillene lyde og visuelle elementer til stemninger som får spillere til at fortabe sig i timevis? Hvordan designer man en fed spilkarakter? Hvilke overvejelser ligger der bag spillets design og æstetik – og ikke mindst – hvorfor drages vi af disse fantasifulde konstruktioner?

EKSTRA for de rigtig spilleglade gæster ( inkl billetprisen )
Udstillingen åbner også for spil-lounge sponsoreret af G4ME TIME, hvor du vil have mulighed for at genoplive tiden fra dengang med flipper- og arkademaskinerne på Grillbaren, retrogaming med joysticks på fortidens konsoller og frem til nutidens gamer-univers på PC’ere, hvor du kan afprøve de nyeste spil inden for gaming leveret fra Danmarks største gaming center.
 

Åbningstider

Øksnehallen
Mandag til søndag
Åbent fra kl. 10:00 til kl.18:00

Priser

Entré: Billetter kan købes direkte  via Billetlugen
Voksne
Kr. 90,- inkl billetgebyr
Unge  (7-17 år)
Kr. 50,- inkl billetgebyr
Grupper (15-20 personer) 
Kr.1.500 kr.

Billetter kan købes i indgangen mod tilllæg på 5 kr. for voksne
 

Kontaktinformation

Kontakt os via
info@dgibyen.dk

Tlf.:
3329 8000

DR P1 Kulturen 
Lyt med når animator og instruktør Trine Laier og kurator Mette Vesterbæk gæster DR P1 Kulturen til en snak om  udstillingen, generationskløften omkring computerspil og det prisvindende spil, Cosmic Top Secret.

Lyt til podcasten her.

Aldrig AFK - Podcast 
Hør om tilblivelsen af en ret anderledes form for udstilling, der har udfordret og inspireret et par gamle kunstkendere! Gæster: Clemens Koch, community manager - IOI, og Metter Vesterbæk Mortensen, Kurator og projektleder på udstillingen.

Lyt til podcasten her.

Find os

I Bygning 55 hos Fotografisk Center, som ligger få meter fra Øksnehallen, viser vi i samme periode udstillingen Char Davis Ephémére.