DGI Byens historie

Kontaktinformation

Mail:
info@dgi-byen.dk

DGI Byen blev sat i verden af Landsorganisationen DGI og Københavns Kommune som et bevægelseshus på Vesterbro, og blev samtidig et flagskib i hovedstaden for DGI.

Bordtennis2.jpg Bordtennis2.jpg CPHConference_aften.jpg CPHConference_aften.jpg

I dag er omdrejningspunktet stadig bevægelse, nu for en dynamisk virksomhed med tilbud inden for Møder & Konferencer, Fester, Kultur & Oplevelser, Vand & Sport og Hotel & Turisme.

Starten
I december 1997 åbnede Prins Henrik DGI Byens sportshaller, der i 1999 blev udvidet med Vandkulturhuset med det ikoniske, runde svømmebassin i midten. DGI Byens idrætsanlæg hylder DGI’s fokus på breddeidræt med sine atypiske formater, der ikke henvender sig til elitesporten, men til alle de københavnske motionister, der træner privat eller i forening i vores haller og bassiner.

Hotel og konference
I 1999 åbnede også vores hotel, i dag CPH Hotel, og op gennem nullerne overtog DGI Byen driften af Hotel Centrum, DANHOSTEL Copenhagen City og Hotel Astoria. På hotellerne begyndte vi med mødevirksomhed i det små, som vi siden ekspanderede i Kødbyen og med åbningen af CPH Conference i 2009.

En del af Kødbyen
I 2005 overtog DGI Byen driften af Øksnehallen fra Københavns Kommune på en 10-års forpagtning, som vi genvandt for yderligere 10 år i 2015. Øksnehallen danner sammen med CPH Conference rammen om vores mødevirksomhed og huser også vores store fotoudstillinger og kulturevents.

Rekonstruktion
DGI Byen gik i rekonstruktion i 2011, hvor vi afhændede driften af de tre eksterne hoteller. I dag er vi tilbage i sund drift og leverede i 2019 for tredje år i træk vores foreløbigt bedste økonomiske resultat.
 

Øksnehallens historie

Øksnehallen er en elegant, historisk bygning placeret lige i hjertet af den livlige, gamle Kødby i København. Stadsarkitekt Ludvig Fenger stod for bygningen af Den Brune Kødby, hvor Øksnehallen åbnede som central kvæghal i 1901. Hallen havde plads til 1600 dyr, og navnet viser tilbage til det gamle ord for okse, nemlig øksne. Allerede 20 år senere var hallen og Kvægtorvet foran forældet og i 1934 flyttede aktiviteterne til den nybyggede Hvide Kødby.  Øksnehallen blev dog brugt til opstaldning af dyr frem til 60’erne. I 1984 blev Den Brune Kødby fredet og i 1993 startede en gennemgribende renovering af Øksnehallen, der blev taget i brug til kulturelle arrangementer og udstillinger under Kulturby ’96. Siden 2005 har Øksnehallen været en del af DGI Byen. Hallen huser i dag mange forskellige typer events og arrangementer, fx kongresser, middage og messer, og er også kendt for sine store fotoudstillinger.