Vi er Green Key Certificeret

I januar 2021 blev DGI Byen certificeret som Green Key-medlem gennem HORESTA. Medlemsskabet stiller store krav til os som virksomhed om at blive endnu mere bevidste om alt fra affaldssortering, bæredygtige leverandører til miljøbevidste valg af forbrugsprodukter, energikilder og meget andet. 

I samarbejde med

Vi sikrer, at bevægelse og bæredygtighed går hånd i hånd

I DGI Byen arbejder vi med bevægelse til hoved, hjerte og fødder. Der er udfoldelsesmuligheder, der fremmer menneskers sundhed, trivsel og velvære og det forpligter. Med miljøforsvarlig omtanke og kompetente medarbejdere håber vi, at være en inspiration til alle jer, der bruger vores by.
I første omgang sætter vi fokus på de områder som har høj gæstetrafik. I vores konferececenter, på vores hotel og ikke mindst i vores store venue Øksnehallen har vi sat alle sejl ind på en bæredygtig og miljøbevidst omgang med alle de ressourcer, vi benytter.

Fokus på CO2 aftrykket
Vi sætter krav til vores leverandører i alt fra rengøring, brug af kemikalier, til fødevareleverancer, madspild og til vedligeholdelse af bygninger og indkøb alverdens forbrugsvare. Alt har betydning.
Læs mere om kriterier mv. hos Green Key
 

Når I skal vælge jeres næste mødested

Ved at vælge en Green Key-virksomhed gør I allerede en indsats for at forbedre miljøet og sender et synligt signal til omgivelserne om, at I tager et miljøansvar.
Mange virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder prioriteter miljøet højt, når de vælger et sted at overnatte eller et konference-, kursus- eller mødested. Det bæredygtige valg giver mening, god fornemmelse og et godt image. Her er lidt, om det vi tilbyder, når I vælger os.

Læs mere om vores indsats for bedre bæredygtighed her.

Vores grønne CPH Hotel

Når du overnatter på et miljømærket hotel fx med Green Key-certificering, er du sikker på, at stedet er forpligtet til at gøre en indsats for at passe på miljøet. Så vælger du CPH Hotel, er du automatisk med til at værne om miljøet, da vi lever op til Green Keys skrappe miljøkrav.

Du er sikker på, at hotellet gør en indsats for at spare på vand og energi, at der så vidt muligt serveres økologiske råvarer og, at der rengøres med miljømærkede rengøringsprodukter.

På de røgfrie værelser guider vi til, at du som gæst genbruger dit håndklæde og bruger vores affaldssortering bedst muligt.

Et hotel med Green Key skal udover de faste kriterier løbende iværksætte miljøforbedringer, som vi løbende fortæller om her på siden.

Vores grønne CPH Conference

Når I arrangerer møder, kurser og konferencer hos os, kan I gøre arrangementet mere grønt, uden at det koster ekstra og går udover kvaliteten. Vi gør det nemt for jer ved at have et miljømærke som Green Key.

Så det første skridt er allerede taget ved at booke jeres arrangement hos os. Som Green Key virksomhed lever vi op til  skrappe miljøkrav og gør det lettere for jer at passe på miljøet, uden at det går ud over jeres oplevelse og komfort.

Tiltag der gør møde-livet lidt grønnere
 - vi minimerer vores papirforbrug og guider til genbrug i lokalerne
 - vi sparer på strømmen - vi guider til sluk og tænd, når I forlader lokalerne
 - vi sorterer affald på fællesarealer og i lokalerne
 - vi bruger kun svanemærkede og nedbrydeligt engangsemballage
 - vi serverer primært postevand fremfor kildevand i plastflasker, med mindre kunderne ønsker logovand.
 
Ønsker du tips og råd til et grønnere møde eller event, kan du læse mere på Green Keys egen hjemmeside eller kontakte os, hvis I har særlige krav til jeres arrangement.

Vores grønne leverandører

Som følge af vores bæredygtige fokus stiller vi krav til alle vores leverandører. Derfor sikrer vi os nu og fremadrettet, at vores forbrugsvarer så vidt muligt, er mærket med den korrekte informationssymbolik, ligesom vores leverandører selv er miljøcertificerede.

Allerede i 2018 tog DGI Byen også et vigtigt skridt hen mod et mere bæredygtigt energiforbrug i samarbejde med Energifonden SustainSolutions.
Energifonden SustainSolutions effektiviserer stadigvæk DGI Byens energiforbrug og giver os en betragtelig CO2-besparelse.
DGI Byens gæster kan nu nyde et sundere indeklima og tage et varmt brusebad med god samvittighed. Renoveringen har bl.a. budt på LED belysning og nye ventilations- og energisystemer, der forventes at spare mere end 100 ton CO2 årligt.