Udstillinger i DGI Byen

Kontaktinformation

Mail:
kultur@dgi-byen.dk

Øksnehallen har siden 1996 været et af Københavns mest ikoniske og centrale udstillingssteder.

Allerede ved hovedindgangen finder du den første af vores fotoudstillinger, der elegant sætter fokus på bevægelse og bæredygtighed. Vores fotoudstilling med vand som tema, finder du ikke overraskende ved Vandkulturhuset. Vores samarbejdspartner Fotografisk Center har til huse i Bygning 55, Staldgade 16, hvor de hele året afholder banebrydende udstillinger og kunstneriske events.

I Øksnehallen præsenterer DGI Byen hver sommer vores store, årlige udstilling , der kurateres og afvikles af DGI Byens eget team.

Vi er altid interesserede i at sætte nye kulturelle og kunstneriske strømninger på dagsorden, og opfordrer derfor til dialog om kunstens rolle i DGI Byen og samfundet generelt. Har du forslag til den næste fotoudstilling, sommerudstillingen i Øksnehallen eller noget helt tredje, er du altid velkommen til at kontakte os . Vi glæder os til at høre fra dig. 

Udstillingens værker kredser om noget, der er passeret. En rejse, en graviditet, en barndom. En storhedstid og dens fald. Et hårdt år og et ophold i isolation. De registrerer de aftryk, dette noget har sat. I landskabet, i rummet, i kulturen – noget som vi alle kan relatere til. Udstillingen viser at vi ikke går uberørte gennem livet….
Tak til Vesterbro Lokaludvalg der har støttet udstillingen.

Permanent kunst i DGI Byen

Form og bevægelse - skulpturer af billedhugger Keld Moseholm

DGI Byens gæster har siden 2006 kunnet gå på opdagelse i billedhugger Keld Moseholms både naturalistiske og sjove skulpturer af små buttede mænd og kvinder, der fanger øjet rundt omkring i DGI Byen . Værkerne skildrer mennesket med stor humor og indsigt i tilværelsen og dens til tider svære balancekunst.
Moseholms værker er kendte og elskede for deres ligefremme og dog finurlige udtryk, som ofte overrasker ved den særlige facon, de forener humor, alvor og enkelhed med det irrationelle.
Moseholm arbejder med overflade, rytme, bevægelse og balancen mellem tyngde og lethed og hans runde mænd og kvinder får os ofte til at trække på smilebåndet.

Keld Moseholm fortæller om sine tanker med skulpturerne:

’’Jeg vil gerne i dialog med mine omgivelser, og jeg vil gerne give de mange mennesker, der besøger DGI Byen en anderledes oplevelse af gårdrummet og haven. Hver skulptur er en fortælling om bevægelse, balance og ro’’

Keld Moseholm er født i 1936 og debuterede som kunstner i 1961. Han er udstillet på flere museer og har også lavet en lang række udsmykninger i både udlandet og Danmark.
Læs mere her .

Tidligere udstillinger i DGI Byen

I midten af 2020 blev udstillingen "Try Walking in my shoes" udstillet fra Stop Stigma. Dette er en fotoudstilling af A. C. Tovgaard med portrætter af mennesker der har psykisk sygdom tæt inde på livet og som tør stå frem.