Udstillinger i Øksnehallen

Kontaktinformation

Mail:
kultur@dgi-byen.dk

Øksnehallen har siden 1996 været et af Københavns mest ikoniske og centrale udstillingssteder.

Stadsarkitekt Ludvig Fenger stod for opførelsen af Den Brune Kødby, hvor Øksnehallen i 1901 åbnede som en auktionshal for kvæg med plads til 1600 dyr. Navnet Øksnehallen stammer netop fra det ældre udtryk for okser i flertal. I 1984 blev området fredet, og da København i 1996 var europæisk kulturby, blev Øksnehallen et naturligt midtpunkt for både kulturelle og kunstneriske udstillinger. 

Øksnehallen har siden 2005 været en del af DGI Byen og er fortsat blandt hovedstadens førende udstillingssteder. Med et samlet areal på 5000 m2 og sin helt særlige arkitektur har Øksnehallen været rammen om mange store udstillinger i forskellige genrer og design.

galleri7.jpg galleri7.jpg galleri9.jpg galleri9.jpg

Vi har siden 2009 specialiseret os i fotoudstillinger med kant, kvalitet og internationalt udsyn. Øksnehallen tiltrækker fortsat verdensberømte fotografer, og hver sommer slår vi dørene op for en udstilling i hele hallen.

I 2019 præsenterede vi udstillingen GRAFFITI - København 1984-2019, en fortælling om den danske hovedstad og undergrunden fortalt af dem, der var - og er - en del af miljøet.
Øksnehallens udstillinger og deres popularitet skyldes ikke kun det spektakulære lokale og dets centrale beliggenhed, men i lige så høj grad vores personales kompetencer og erfaring med at kuratere, udvikle, designe, bygge og afvikle de enkelte udstillinger.

Du kan læse mere om Øksnehallen og vores udstillinger i vores katalog 'Udstillinger i Øksnehallen 2009 - 2018'(PDF).