Copenhagen Yoga Day / 9. marts 2024

Dato

Dato: 
Lørdag d. 9. marts 2024

Tidspunkt:
Dagen starter kl. 8 (dørene åbner kl. 07.00) og slutter kl. 15.30

Sted: 
DGI Byens hal "Idrætshuset". Adressen er Tietgensgade 65, og indgangen er på hjørnet af Ingerslevsgade og Tietgensgade. Du kan parkere i vores p-hus, der ligger på Ingerslevsgade.
 

Priser

Billetpris: 750 kr
Køb her.

Inklusiv i prisen:
5 forskellige fantastiske hold samt ingefærshot, hjemmelavet müslibar, te/kaffe og vand ad libitum, vegetar pokebowl m. valgfri sodavand, grøn juice.

Kontaktinformation

Mail:
aktiviteter@dgi-byen.dk

Tlf.:
+45 3329 8020

Kom med til en hel dags fantastisk fordybelse, nærvær og indre ro i DGI Byen

Skal du med?

Forkæl dig selv med en hel dag fyldt med yoga, meditation og åndedrættet. Vi har sammensat et fantastisk program med dygtige instruktører som bl.a. Karen Pallisgaard, Simon Krohn og Stina Madelaire, der vil tage dig igennem nogle helt fantastiske timer.

Kom med til en helt fantastisk dag fuld af nærvær, harmoni og balance. 
Julen er veloverstået, et nyt år er startet og med denne dag har du mulighed for at lukke øjnene og virkelig mærke dig selv og dine behov. 

Denne 8 timers yogadag har fokus på meditation, åndedrættet samt forskellige former for yoga. 
Du vil komme helt ned i roen, give slip på det, der kan fylde og få luft til hovedet. Du vil få gode værktøjer til at blive ved med at holde fast i roen - selv langt tid efter denne dag. 

Vi serverer forfriskninger, frokost, grøn juice samt kaffe, te og vand ad libitum. 

Det kræver ingen erfaring at deltage, alle er velkomne. Undervisningen foregår på dansk. 

Vi glæder os til at se dig.

Se programmet nedenfor og læs også om vores fantastiske instruktører nederst på siden.

Program for dagen

Kl. 7.00: Dørerne åbner
Dørerne åbner, og det er muligt at komme ind og finde en plads, nyde et forfriskende ingefærshot eller en kop te eller kaffe, inden vi byder velkommen. Husk din egen måtte, tæppe, evt. pølle/blok og varm trøje og varme sokker.

Kl. 08.00: Velkomst
Vi byder velkommen til en fantastisk dag med nærvær og fordybelse. 

Kl. 8.00-8.45: Hatha Yoga v. Anita Jørgensen
Vi starter dagen blødt ud med en skøn omgang rolig Hatha Yoga med DGI Byens egen yogainstruktør, Anita. Denne form for yoga er med til at skabe balance mellem krop og sind, og der er fokus på åndedrættet, rolige stillinger og afspænding. Den perfekte start på en skøn dag.

Kl. 8.45-9.15: Lille pause med sund snack
Vi tager en kort pause, hvor der serveres hjemmelavde, nærende müslibarer samt kaffe og te kan nydes ad libitum hele dagen. 

Kl. 9.15-10.45: Flow & Rest v. Stina Madelaire
Flow er en mental, meditativ og nærmest magisk tilstand, der kan opstå, når vi fordyber os fuldt og helt i det, vi foretager os. I et flow bevæger man sig fra yogastilling til yogastilling uden ophold mellem dem og med åndedrættet som det primære udgangs- og omdrejningspunkt.

I den her yogaklasse bliver du først guidet gennem en fysisk praksis og derefter ind i dyb afspænding, så du kan undersøge og opdage, hvordan fokuseret opmærksomhed og nærvær i nuet, kan føre til en oplevelse af flow - både når du er i bevægelse og i ro.

Kl. 10.45-11.00: Kort pause
Kort pause hvor der er mulighed for at fylde vandflasken op eller nyde en kop varm te eller kaffe, inden næste time begynder.

Kl. 11.00-12.00: Styrk din mentale sundhed med meditation v. Karen Pallisgaard
Meditation kan mindske stress og angst, regulere nervesystemet, give dybere ro og større overskud. Det er som en slags medicin mod det moderne liv, der ofte foregår i overhalingsbanen. Men det kan være svært at komme i gang og etablere en fast meditationspraksis.

I denne time vil Karen Pallisgaard give dig en jordnær introduktion til meditationens vidunderlige verden. Hun vil tilbyde dig en tag-selv-buffet inden for meditationsværktøjer, hvor du kan finde ud af, hvad der fungerer for dig, og hvad du kan arbejde videre med efterfølgende.

Kl. 12.00-13.00: Nærende frokost
I frokostpausen vil du blive tilbudt en nærende vegetar pokebowl samt en valgfri sodavand. 

Kl. 13.00-13.45: Yin Yoga v. Signe Knudsen
Efter en dejlig frokost starter vi stille og roligt ud med en skøn omgang Yin Yoga med en af DGI Byens egne yogainstruktører. Her arbejdes der passivt med at strække kroppens bindevæv. Vi har god tid til de forskellige stillinger, og i denne time vil du virkelig få mulighed for at give slip og give dig hen. På dette hold arbejdes der især med skuldre, hofter, ben, bækken og ryggen i liggende eller siddende øvelser. 

Kl. 13.45-14.00: Pause med grøn juice
Kort pause hvor der kan nydes en lækker, grøn juice, te/kaffe og få fyldt vandflasken op. 

Kl. 14.00-15.30: Den fantastiske vejrtrækning - workshop v. Simon Krohn
Vejrtrækningen bliver ofte omtalt, som den hurtigste måde at regulere det autonome nervesystem og påvirke den mentale tilstand. På denne workshop vil Simon Krohn guide os gennem sine bedste måder at bruge vejrtrækningen til at skabe harmoni og ro indeni.

Undervejs vil Simon demonstrere en effektfuld metode, hvor man bruger simple yogaøvelser til at forstærke vejrtrækningens effekt på nervesystemet, og afslutningsvis sætter vi tempoet helt ned med et program af klassiske vejrtrækningsøvelser, som laves siddende eller liggende.

Du kan forvente en lærerig luksusklasse som afslutning efter en fantastisk dag på yogamåtten.

Kl. 15.30: Tak for en fantastisk dag
 

Praktiske oplysninger

Find vej
Arrangementet foregår i DGI Byens hal "Idrætshuset". Adressen er Tietgensgade 65, og indgangen er på hjørnet af Ingerslevsgade og Tietgensgade. 

Parkering: 
Du kan parkere i DGI Byens p-hus. Kør ned af Ingerslevsgade, hvor du kan dreje ind til p-huset. Betal via betalingsapp eller direkte i p-huset.

Medbring egen yogamåtte og udstyr
Medbring din egen yogamåtte til dagen. Bruger du en yogablok, pølle eller tæppe, så skal dette selv medbringes. Husk også gerne en varm trøje og varme sokker til afspændingsøvelserne. 

Forplejning
Dagen er inklusiv forplejning med ingefærshot, hjemmelavet müslibar, nærende frokost, grøn juice samt kaffe/te og vand ad libitum. Medbring gerne egen drikkedunk. 

Omklædning
Kom gerne omklædt, ellers kan du benytte vores omklædningsfaciliteter tæt på hallen. 

Forudsætninger
Der er ingen forudsætninger for at deltage på dagen. Kom som du er.

Hjerterummet

Hjerterummet er vores lille rum, som du kan sætte dig ind i på alle tidspunkter i løbet af dagen, hvis du ønsker en pause. 
Her opfordrer vi til, at du lader mobilen blive i tasken og lander i alle de indtryk, som du har fået i løbet af dagen. 
Vi opfordrer til stilhed, fokus og nærvær med dig selv. 
Her er alle velkomne. 

Kan du ikke vente til d. 9. marts? Så kan du prøve DGI Byens egne yogahold - drop ind på vores Yin Yoga eller Hatha Yoga hold for kun 65 kr per gang. Se mere her.